Asperges met geitenkaas-kwarkcrème, zachtgekookt eitje, radijsjes en Savoury Za'Atar granola

Asperges met geitenkaas-kwarkcrème, zachtgekookt eitje, radijsjes en Savoury Za'Atar granola

 

Ingrediënten voor 4 voorgerechten of 2 hoofdgerechten

 • 1 courgette
 • 1 bussel groene asperges
 • 4 radijsjes
 • 4 takjes verse dille
 • 6 stengels bieslook
 • 100 gr verse zachte geitenkaas (bvb Chavroux)
 • 200 gr magere kwark of skyr
 • 1 theelepel appelciderazijn of vers citroensap
 • 4 eieren
 • 70 gr Sports Granola Savoury Za'Atar 
 • Olijfolie
 • Zwarte peper
 • Zeezout

 

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Was de courgette en snijd in dunne ringetjes van maximaal 0.5 cm dik, maar liefst nog wat dunner. Leg de courgette ringetjes op een bakplaat en schep om met 1 theelepel olijfolie. Verspreid de courgettes over de helft van een bakplaat en kruid met versgemalen peper en zeezout. Probeer er voor te zorgen dat de ringen zo weinig mogelijk dubbel liggen. Het is de bedoeling dat de courgette gaat roosteren en niet koken. (Wat ze dus wel doen als ze te dik op elkaar liggen.)

3. Maak de asperges klaar voor de oven door er het onderste harde deel vanaf te breken. Breek je ze met de hand, dan kraakt de asperges vanzelf op je juiste plaats (meestal zo een 4-5 cm vanaf de onderkant). Leg de asperges op de bakplaat en schep ook deze om met 1 theelepel olijfolie. Verspreid op de bakplaat en kruid met versgemalen peper en zeezout.

4. Schuif de bakplaat met de courgettes en de asperges in de oven en rooster ongeveer 25 minuten of tot de groenten gaar en gegrild zijn. Sommige courgette schijfjes zullen wat crunchy geworden zijn, maar dat is net lekker. 

5. (Houd 1 radijsje heel en leg het veilig aan de kant. Deze gebruiken we straks voor de afwerking.) Snijd de dille en de bieslook fijn en snijd 3 van de 4 radijsjes in hele kleine blokjes. Hoe kleiner je de radijsjes snijdt, hoe fijner en smaakvoller het eindresultaat. Ikzelf snijd ze in blokjes van ongeveer 1 mm. Héél erg fijn en minutieus dus.

6. Meng vervolgens in een schaaltje de zachte geitenkaas met de skyr tot een romige crème. Meng hier nu ook 1 theelepel appelazijn of vers citroensap, de dille, de bieslook en de fijngesneden radijsjes onder. Breng op smaak met wat versgemalen peper en zeezout.

7. Breng een kom water aan de kook. Leg de eitjes in het kokende water en laat 5 minuten koken. Bij 4 minuten is het ei nog te lopend, 6 minuten is dan weer te lang. Spoel de zachtgekookte eitjes meteen met veel koud water om het kookproces meteen te stoppen, maar zo zullen de eitjes ook veel gemakkelijker pellen. Pel de eitjes zorgvuldig.

8. Bereid intussen de borden voor door op elk bord zo’n 2 eetlepels geitenkaas-kwarkcrème op uit te smeren. Zodra de groenten uit de oven komen kan je de courgette over de crème verdelen, vervolgens leg je er enkele asperges bovenop en dan ook een zachtgekookt eitje. Snijd het eitje in twee, maar doe dit op het bord zodat de lopende dooier heerlijk over de asperges heenloopt.

9. Snijd het laatste radijsje in flinterdunne plakjes. Werk het bord af met de radijsplakjes en de heerlijk hartige Za'Atar granola. Serveer dit gerecht warm of koud, met de overgebleven geitenkaas-kwarkcrème, wat veldsla en wat geroosterd brood.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.