Wat maakt van deze granola 'Sports Granola'?

Sports Granola - Nathan Van Hooydonck - Ien Vitse - Golden Granola - FoodCoach - Performance Chef - Stephanie Scheirlynck

Spieren werken op koolhydraten! En om goed te kunnen trainen moet je de juiste brandstof 'tanken'. Daarom kiezen wij er bij Sports Granola voor om koolhydraten de hoofdrol te laten spelen. Na jarenlang sleutelen aan het recept en na feedback van atleten over crunchyness, smaak en textuur is uiteindelijk Sports Granola geboren. Een heerlijk krokante granola met de juiste voedingswaarde voor jouw sportprestatie!

FoodCoach voor professionele atleten

Sports Granola wordt gemaakt door Ien Vitse. Als gediplomeerd sportdiëtist en chefkok weet ze als geen ander hoe je de theorie van de sportdiëtiek ombuigt in de praktijk en hoe je die praktijk dan nog eens lekker en spannend maakt ook.

Met haar bedrijf 'Food For Athletes' verdiende Ien haar strepen bij een breed spectrum aan professionele atleten. Zo werkte ze samen met de jeugd van RSC Anderlecht en het Olympische triatlonteam The Belgian Hammers.

Sinds 2019 is haar voornaamste opdrachtgever dé wielerploeg van het moment: Jumbo Visma Pro Cycling Team, met onder meer Wout Van Aert en Primoz Roglic in de rangen. Ien is ongeveer 130 dagen per jaar op de baan met deze ploeg en ze ligt mee aan de grondslag van het alom geprezen 'FoodCoach' programma.

Dat is waar Sports Granola is ontstaan. In de praktijk. Tijdens buitenlandse stages en wedstrijden ging Ien op zoek naar meer ontbijtvariatie en manieren om een bakje kwark wat spannender te maken. De granola's die ze in de winkels vond waren vaak te vet of, als ze minder vet waren, niet echt lekker. Ze besloot zelf aan de slag te gaan en zo werd Sports Granola geboren.

Doe de test: eat wel, train better!

Ien heeft een bachelordiploma in voedings- en dieetleer (Vesalius Hogeschool – Gent), een post-HBO in sportvoeding (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen), een certificaat in Advanced Sports Nutrition (Barça Innovation Hub, het kenniscentrum van FC Barcelona), gediplomeerd chefkok (CVO Gent) en is een veelgevraagd spreker in haar werkveld.

Ien Vitse Food Coach, Picture by Bram Berkien - Sports Granola - Golden Granola
Ien Vitse Food Coach, Picture by Bram Berkien - Sports Granola - Golden Granola - Stephanie Scheirlynck
Ien Vitse Food Coach, Picture by Bram Berkien - Sports Granola - Golden Granola - Performance Chef