Wat maakt van deze granola 'Sports Granola'?

Ien Vitse en Wout Van Aert staan aan het buffet te praten over voeding. Picture by Bram Berkien

Spieren werken op koolhydraten! En om goed te kunnen trainen moet je de juiste brandstof 'tanken'. Daarom kiezen wij er bij Sports Granola voor om koolhydraten de hoofdrol te laten spelen. Na jarenlang sleutelen aan het recept en na feedback van atleten over crunchyness, smaak en textuur is uiteindelijk Sports Granola geboren. Een heerlijk krokante granola met de juiste voedingswaarde voor jouw sportprestatie!

FoodCoach voor professionele atleten

Sports Granola is het geesteskind van Ien Vitse, een bekroonde sportdiëtist en ervaren chef-kok. Met haar diepgaande kennis weet ze als geen ander hoe ze de principes van sportdiëtetiek in de praktijk moet brengen en deze praktijk ook nog eens smakelijk en opwindend kan maken.

Als oprichter van 'Food For Athletes' heeft Ien haar sporen verdiend bij een diverse groep professionele atleten, waaronder de jeugd van RSC Anderlecht en het Olympische triatlonteam The Belgian Hammers.

Haar meest prominente opdrachtgever was van 2019 tot eind 2023 de gerenommeerde wielerploeg Jumbo Visma Pro Cycling Teammet sterren als Wout Van Aert, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard. Ien bracht ongeveer 130 dagen per jaar door met het team, maakte deel uit van 'The Grand Tour Trilogy 2023' en speelde een cruciale rol in het succesvolle 'FoodCoach' programma. Momenteel concentreert Ien zich op haar zelfstandige praktijk en werkt ze samen met topatleten die zich richten op de Olympische Spelen. Onder haar begeleiding bevinden zich toppers zoals Nina Derwael, Tibo De Smet, Oshin Derieuw, Simon Debognies en vele anderen.

De oorsprong van Sports Granola ligt in de praktijk, tijdens buitenlandse stages en wedstrijden waar Ien op zoek ging naar verrassende ontbijtvariaties en manieren om een kom kwark op te fleuren. Teleurgesteld door de granola's in de winkels, die vaak te vet waren of niet naar wens qua smaak, besloot ze haar eigen weg in te slaan en zo werd Sports Granola geboren.


Doe de test: eat wel, train better!

Ien heeft een bachelordiploma in voedings- en dieetleer (Vesalius Hogeschool – Gent), een post-HBO in sportvoeding (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen), een certificaat in Advanced Sports Nutrition (Barça Innovation Hub, het kenniscentrum van FC Barcelona), gediplomeerd chefkok (CVO Gent) en is een veelgevraagd spreker in haar werkveld.

Ien Vitse Food Coach, Picture by Bram Berkien - Sports Granola - Golden Granola
Ien Vitse Food Coach, Picture by Bram Berkien - Sports Granola - Golden Granola - Performance Chef